Kanker … Een ziekte of een natuurlijk proces? Bestrijden of natuurlijk genezen?

Nog niet zo heel lang geleden werd ik door vrienden gevraagd mee te doen aan de  ‘SamenLoop voor Hoop’. Een evenement waar, gedurende een 24-uurs wandelestafette, er stil wordt gestaan bij kanker én bij het vieren van het leven.

Ondanks de mooie intentie, heb ik toch wel even na moeten denken of ik er aan mee wilde doen…

 

Met de samenloop worden donaties verzameld voor het KWF; een organisatie die zich als doel stelt ‘minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven.’ Donaties worden besteed aan kankeronderzoek, voorlichting over het voorkomen van kanker en aan patiënten-ondersteuning.

Op zich niets mis mee zou je denken, toch?
En toch zit er voor mij een grote ‘maar’ aan, want, KWF zegt ook: ‘KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan’.

 

Sinds ik de opleiding tot psycho-energetisch therapeut en de eendaagse workshop van Biologika Nederland heb gevolgd, kan ik niet anders meer dan anders kijken naar ‘ziekte’, de oorzaak en het proces.

Wanneer wij ons ‘anders’ gaan voelen, anders dan onze ‘normale’ staat van zijn, en we dit gaan bestempelen als iets wat ‘niet prettig’ voelt, wanneer wij ons lichaam zien veranderen in iets wat ‘niet hoort’ of  wat ‘niet goed is’, gaan we vaak al deze waarneembare veranderingen als iets negatiefs beschouwen.

Echter; ons lichaam is altijd in verandering!
Alleen kunnen we die kleine (maar toch hele grote) veranderingen niet zichtbaar of voelbaar waarnemen. Dan heb ik het onder andere over de veranderingen die continue op celniveau plaats vinden. En juist deze (niet waarneembare) veranderingen zijn voor ons wel heel ‘normaal’… Raar toch?

Daar waar we het lichaam zien veranderen (de zintuiglijk waarneembare veranderingen) en waar we datgene gaan bestempelen als iets ‘negatiefs’ (let op, dit is een oordeel van jouw zelf!), als iets ‘dat niet hoort’, daarop hebben wij leren anticiperen met bestrijding. Om het lichaam weer tot zijn ‘normale staat van zijn’ te herstellen.

Mijn visie is, dat álle lichamelijke veranderingen bij jou horen en deel zijn van jou en  jouw leven. Interessanter en belangrijker dan bestrijden, vind ik het om jezelf af te vragen: Bestaat er een ‘normale’ staat van zijn? Wat willen (deze) lichaamsveranderingen mij duidelijk maken? Kan ik een bijdrage leveren aan dit veranderingsproces? (Hoe) kan ik mijzélf (míjn zélf) ‘genezen’?

 

Ik kan nu een uitgebreide uitleg gaan geven over mijn visie hoe de fijnstoffelijke wereld om ons heen en ons ‘eigen’ energetisch systeem (en daarbij ook onze gedachten, onze overtuigingen, onze verwachtingen, onze patronen, etc.) van invloed zijn op ons fysieke welbevinden en daarmee op ‘ziek worden’. Of over de visie van Biologika Nederland op ziekte en gezondheid.
Daarvoor verwijs ik je graag door naar mijn site en de site van Biologika Nederland.

Beknopte informatie omtrent het energetisch systeem en de invloed hiervan op ons fysieke lichaam, kun je terugvinden via de volgende link:
https://wit-energetischetherapie.nl/index.php/werkwijze/reading-en-healing/

Middels deze link: https://www.biologikanederland.nl/facebook-live-uitzendingen/ kom je bij de live-uitzendingen van Biologika Nederland die via facebook worden uitgezonden. De uitzending van 10 oktober 2018 is zeker de moeit waard te kijken!
Het onderwerp: Kanker is geen vergissing maar een aanpassing’.

 

Ondanks al het voorgenoemde, voel ik dat ik nog niet helemaal klaar ben met dit onderwerp. Naar mijn idee is nog niet alles gezegd.
Ik zie een taak voor ons als mensen weggelegd meer bewust te leven. Niet alleen gericht op het zichtbare, voelbare, waarneembare, maar ook op de onzichtbare wereld (zowel buiten, als ook ín jezelf!) die ons nog zoveel te vertellen en te leren heeft. Sta meer stil bij je intuïtie, bij je innerlijk weten. Luister daar naar. Méér dan naar je gedachten! Daar is al zoveel ‘ongemak’ mee te voorkomen én op te lossen. Nieuwsgierig hoe dit in verhouding staat met ziekte en gezondheid?

Graag deel ik een paar mooie boeken met je:

  • De zin van ziek zijn; Signalen en betekenis van ziekten (Thorwald Dethlefsen, Rüdiger Dahlke)
  • Ziekte als symbool; Handboek psychosomatiek (Rüdiger Dahlke)
  • De sleutel tot zelfbevrijding; Psychologische oorsprong van 1100 ziekten (Christiane Beerlandt)
  • Je kunt je leven helen (Louise Hay)

En bestempel je een (voedsel)allergie als een ziekte? Dan is dit boek mogelijk ook interessant voor je:

  • De hoorn des overvloeds; Psychologische symbooltaal van de voedingswaren (Christiane Beerlandt)

 

En ik zou het bijna vergeten… Ik begon mijn verhaal dat ik werd uitgenodigd voor de ‘SamenLoop voor Hoop’.  JA! Ik heb besloten mee te doen.

Door mee te doen wil ik aandacht vragen voor de natuurlijke manier van preventie en genezing van kanker, voor het (bio)logische proces wat het lichaam door maakt en de signalen die het lichaam daarbij af geeft. Graag wil ik bewustwording uitdragen; dat wij niet ‘de ziekte’ ZIJN,  dat wij zélf een bijdrage kunnen leveren aan dit natuurlijke proces en dat wij hiervan mogen leren. Meedoen betekent daarmee voor mij ook: ‘stilstaan bij de natuurlijke levenscyslus van mijn huidige creatie’.

 

Er is geboorte, er is groei en ontwikkeling, er is sterfte. Maar bovenal, er is méér!

 

Wil je weten welke actie ik heb opgezet? Bekijk hem snel via de twee onderstaande links!

https://acties.samenloopvoorhoop.nl/edelstenenengeltjes

en

https://wit-energetischetherapie.nl/index.php/werkwijze/acties/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *