Coaching & Counseling

 

Zowel bij counseling als bij coaching wordt gewerkt vanuit een empathische levenshouding. Vooral erop gericht om jezelf te helpen te ‘zijn’ wie je bent.

Coaching wordt veelal ingezet om problemen, wensen en situaties te benoemen en in kaart te brengen.  Er wordt toegewerkt naar het realiseren van een gesteld doel. 

Bij counseling wordt met name ingezoomd op de beleving, van emoties en het gevoel, ervaringen en sensaties.  

WIT gebruikt beide communicatievormen in haar begeleiding. Juist de combinatie ziet WIT als waardevol; er wordt zowel aandacht besteed aan de emoties en ervaringen die worden beleefd, als ook aan de daarbij horende (zelf-beperkende) gedachten, gedragingen en ontstane patronen. 

Coaching & counseling kan bijvoorbeeld worden toegepast wanneer:

· Je niet lekker in je vel zit
· Je je niet gehoord of begrepen voelt
· Je veel piekert
· Je op zoek bent naar antwoorden op vragen
· Het verleden of de toekomst je meer bezig houden dan het heden

 

Bij WIT of buiten in de natuur

WIT biedt de persoonlijke en individuele coaching & counseling aan in haar praktijk of buiten in de natuur.

Doordat we als mens vanuit de oorsprong met de natuur zijn verbonden, werkt de natuur helend op ons totale menselijke systeem. Wanneer we in de natuur zijn ervaren we lichamelijk, mentaal en emotioneel meer ruimte en rust. Er ontstaat meer ruimte voor het verkrijgen van inzicht en bewustwording. Persoonlijke ervaringen komen in een ander perspectief te staan en intense gevoelens krijgen de ruimte vrij en tot rust te komen.